Image

Skanska hyr ut mer i ÅF-huset

Uthyrning Skanska har tecknat hyreskontrakt i det nybyggda ÅF-huset i Göteborg med tv-operatören Sappa om 912 kvadratmeter.
Publicerad den 2 Augusti 2013
ÅF-huset. Bild: Nicklas Tollesson
ÅF-huset.

Sappa tillträder sina nya lokaler i samband med att ÅF-huset färdigställs den 1 januari 2014.

Totalt rymmer det nya kontorshuset 14 900 kvadratmeter fördelat på 16 våningar där Sappa flyttar in på våning 15.

Skanska fortsätter därmed sin gröna resa genom ÅF-huset som blir nästa miljöprofilerade kontorsfastighet i Göteborg. Huset är precertifierat på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifierings-systemet Leed.

Dessutom kommer huset att certifieras enligt EU Green Building vilket innebär att husens energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter.

– Vi är mycket glada över att vid årsskiftet flytta in i nya moderna kontorslokaler. Husets miljöprofil passar väl in på hur vi arbetar och hur vi vill uppfattas av våra kunder. Med det goda skyltläget ut mot E6:an får vi en mycket bra exponering och gör det lätt för våra kunder att hitta till oss. Våra nya miljöprofilerade lokaler kommer att stimulera till en god arbetsmiljö för våra medarbetare vilket jag ser som en mycket lönsam långsiktig framtid för Sappa, säger Hasse Svensson, vd på AB Sappa.

– Vi ser en stor efterfrågan på nya, moderna kontorslokaler i Göteborgsområdet och för just nu diskussioner med ett flertal tänkbara hyresgäster till resterande ytor i ÅF-huset, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige