Image

Skanska hyr ut i Gårda

UTHYRNING Skanska har nu tecknat ytterligare ett hyreskontrakt i det energisnåla kontorshuset Gårda i Göteborg. Därmed är cirka 70 procent av huset uthyrt, som med sina sexton våningar blir ett landmärke i Göteborg.
Publicerad den 16 September 2010

Det är IT-företaget PTC Sweden AB som vid årsskiftet flyttar till det nya huset. Totalt hyr företaget drygt 410 kvadratmeter. Andra företag som tecknat kontrakt och flyttar in i höst är Atwork i Gårda AB, Aros Kapitalförvaltning, Previa, PartTrap samt Skanska själva.

Den nya fastigheten i Gårda blir det första kontorshuset i Göteborg som uppfyller kraven för Green Building-märkning. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter.

Dessutom är Gårda även precertifierat enligt Leed platinum. Leed som står för \"Leadership in Energy and Enviromental Design\" är ett internationellt system för miljöcertifiering av byggnader. Resursanvändning, byggnadens läge, utformning och inomhusklimat samt minimering av energiförbrukning och avfall ligger till grund för en Leed-klassificering.

- I Gårda får företag i framkant en möjlighet att stärka sin profil samtidigt som de kan skapa en attraktiv kostnad per arbetsplats, vilket är rätt i dessa tider. För många innebär det en nytändning i organisationen, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

- Vi ser fram emot att flytta in i nya, moderna lokaler i ett så attraktivt profilläge som Gårda. Att huset dessutom har en stark miljöprofil känns väldigt stimulerande, säger Johan Engvall, VP på PTC Sweden AB.

Projekt Gårda har ett mycket bra läge intill E6/E20 med kort restid till Landvetter flygplats, bra kollektivtrafik och med bland annat med bland annat Liseberg, Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan på promenadavstånd. Huset på Johan i Gårdas Gata blir sexton våningar högt med cirka 150 parkeringsplatser inrymda under mark.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige