Image

Skanska hyr ut i Bassängkajen

Uthyrning Skanska har tecknat ett femårigt hyresavtal med Proffice Sverige AB i kontorshuset Bassängkajen i Malmö.
Publicerad den 23 December 2011
Bassängkajen. Bild: White. Bild: White
Bassängkajen. Bild: White.

Bemanningsföretaget Proffice har tecknat ett avtal om 1 027 kvadratmeter i andra etappen av Bassängkajen. Inflyttning sker i september 2012.

– Vi vill ta vårt ansvar och bidra till ett hållbart samhälle på flera olika nivåer. Vi är därför mycket glada över vårt avtal med Skanska om att flytta in i deras Green Building. Vi ser detta som en del av vår ambition att kontinuerligt minska vår klimatpåverkan, säger Lars Kry, koncernchef för Proffice AB.

– Det är oerhört glädjande att Proffice väljer att flytta sin verksamhet till Bassängkajen. Proffice är ett företag med mycket besökare och behovet av en inbjudande mötesplats har varit en viktig fråga för företaget. Proffice verksamhet kommer att berika fastigheten på många sätt, säger Camilla Wieslander, vd för Skanska Öresund.

Leed Platinumcertifierade Bassängkajen består av sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 17 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper. Denna andra etapp omfattar cirka 8 000 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns Malmö Högskola, Awapatent, Visma och White arkitekter (som också har ritat byggnaden).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige