Image

Skanska hyr ut 7 200 kvadratmeter

UTHYRNING Skanska utvecklar ett nytt kontorshus i Uppsala Entré, precis bredvid Uppsala resecentrum. Skanska har nu tecknat hyresavtal med Uppsala kommun som tar en betydande del av kontorsytorna. Kontraktet med kommunen omfattar 7 200 kvadratmeter kontor, motsvarande fyra hela våningsplan. Skanska har sedan tidigare också skrivit avtal med Coop om en livsmedelsbutik på 2 000 kvadratmeter.
Publicerad den 16 April 2010

- Det känns bra att vi samlar kommunens förvaltningar och ökar tillgängligheten för kommuninvånarna. Att vi flyttar in i en energieffektiv fastighet som också fyller andra höga miljökrav ligger helt i linje med vår miljöstrategi, säger Sven-Gunnar Dahlquist, fastighetsdirektör, Uppsala kommun.

- Med närheten till Resecentrum, nya hotellet Radisson Blu och Uppsala Konsert och Kongress blir Uppsala Entré stadens nya mötesplats. Intresset för nyetablering är stort och vi är stolta över att få kommunen som hyresgäst i vår energieffektiva fastighet, säger Charlotte Thelm, projektutvecklare på Skanska.
Byggstarten av det nya kontorshuset är planerad till sommaren med planerad inflyttning till sommaren 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige