Image
Skanska förberedde sig för dåligt inför orkanen Sally menar en amerikansk domstol.
Skanska förberedde sig för dåligt inför orkanen Sally menar en amerikansk domstol. Bild: Skanska/Canva

Skanska: Hundratals stämningsansökningar i USA

Bolag En federal domstol i USA menar att Skanska agerat vårdslöst inför orkanen Sally år 2020.
Publicerad den 7 Januari 2022

Dagens Industri skriver att domstolen har fastslagit att Skanska inte vidtog tillräckliga åtgärder för att säkra sina pråmar vid ett brobygge inför stormen.
Pråmarna blåste in i bron, som därefter var stängd för reparationer i nio månader.

Domstolens beslut gör nu att hundratals stämningsansökningar mot Skanska från lokala företagare och fastighetsägare tillåts gå vidare inom Floridas regionala domstolssystem.

Skanskas presschef säger i en kommentar till DI att bolaget avser överklaga domen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige