Image
Citygate i Gårda, Göteborg
Citygate i Gårda, Göteborg Bild: Skanska

Skanska fyller på i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter har tecknat två nya hyresavtal för Citygate i Gårda Göteborg. Under hösten 2022 flyttar Parttrap och Sector Alarm in i kontorshuset.
Publicerad den 3 Februari 2021
Annons
Image

Byggnationen av Citygate pågår för fullt. Kontorshuset kommer att bli 36 våningar högt, motsvarande 144 meter, och får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Sedan tidigare har avtal tecknats med Compass Group, Visma, och Skanska.

Sector Alarm hyr 2 800 kvadratmeter på ett tioårigt kontrakt. Lokalen kommer att verka som huvudkontor och är färdig för inflyttning under hösten 2022.
– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Sector Alarm till Citygate. Med husets fokus på hälsa och välbefinnande kommer Sector Alarm få de bästa förutsättningarna för att utveckla sin redan nu framgångsrika verksamhet och sina medarbetare, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Det femåriga hyresavtalet avser 400 kvadratmeter kontorsyta för Parttrap som erbjuder och utvecklar e-handelsplattformar för tillverkare och distributörer. Inflyttning sker 1 september 2022.Parttrap strävar att ligga framkant och ständigt utvecklas så att flytta in i Citygate med stort hälso- och hållbarhets fokus passar vår verksamhet och medarbetare väldigt väl. Att dessutom få chansen att ha sin arbetsplats 100 meter upp i den här typen av landmärke med utsikt över hela Göteborg skapar en speciell känsla som jag verkligen ser framemot att få uppleva, säger Ove Tengberg, CEO, Parttrap.
Citygate som kommer att certifieras enligt Well, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Byggnaden kommer dessutom att miljöcertifieras enligt Leed.

– Vår viktigaste tillgång är våra medarbetare! Det är ett stort värde för oss som attraktiv arbetsgivare att ha ett modernt, hållbart kontor som Citygate med smarta och hälsosamma lösningar. Skanska har varit mycket lyhörda när det gäller våra högt ställda krav på våra nya lokaler, säger Sofia Wikstrand, ekonomidirektör på Sector Alarm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY