Image
Skanska får dubbla miljarduppdrag i USA.
Skanska får dubbla miljarduppdrag i USA. Bild: Istock

Skanska får dubbla miljarduppdrag i USA

Bygg/Arkitektur Skanska får två uppdrag i USA värda tillsammans över två miljarder kronor.
Publicerad den 29 December 2022

Det ena uppdraget är att Skanska har tecknat kontrakt med Christus Health om en utbyggnad av Christus Santa Rosa Hospital-Westover Hills Hospital i San Antonio, Texas, USA. Kontraktet är värt USD 95M, cirka 960 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2022.
Projektet består av cirka 50 000 kvadratmeter nybyggnation i form av en femvåningsbyggnad, samt en mindre renovering. Projektet genomförs i tre etapper som omfattar nya vårdplatser, renovering av en befintlig våning samt en ny parkering.

Det andra projektet är att Skanska i ett joint venture med HGR General Contractors har tecknat kontrakt med University of Texas at Tyler om att bygga nya lokaler för läkarutbildning i Tyler, Texas, USA. Hela kontraktet är värt USD 218M, cirka 2,2 miljarder kronor. Skanskas del är värt USD 111M, cirka 1,1 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2022.

Byggnaden för läkarutbildning är fem våningar och omfattar cirka 75 000 kvadratmeter. Den ska stödja tvärvetenskaplig utbildning av läkarstudenter och är del i utbyggnaden av läkarprogrammet i UT Health East Texas Health System.

Byggnaden innehåller även öppenvård med rum för undersökning, provtagning och laboratorium, samt radiologi. Projektet innefattar även ett kraftverk, en hängbro och parkering.


Byggnationerna planeras påbörjas i januari 2023 respektive december 2022 och beräknas vara färdigställd i februari 2025 respektive våren 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige