Image

Skanska bygger sjuvåningshus i Torsby

Bygg Skanska har fått i uppdrag att bygga ett flerbostadshus åt Torsby Bostäder. Huset byggs på mejeritomten, centralt i Torsby, och består av 18 bostadsrätter samt en butik i gatuplan.
Publicerad den 9 December 2011

Planering och projektering har pågått under hösten och nu är det dags för byggstart.
– Det är både glädjande och spännande att få uppdraget att bygga nya bostäder i Torsby. Här finns ett stort behov av nya lägenheter och bygget innebär en injektion av framtidstro i kommunen, säger Magnus Grude, projektchef, Skanska.

Byggnaden byggs med modern, energieffektiv standard. Lägenheterna får låg energiförbrukning med rejäl isolering av väggar och fönster. All frånluft i huset återvinns. Lägenhetsinnehavarna kommer själva att kunna följa upp sin energianvändning genom så kallad individuell mätning.
– Vi ser fram emot samarbetet med Torsby Bostäder. För oss som månar om att bygga grönt är det extra trevligt att arbeta tillsammans med en kund som delar våra värderingar vad gäller energieffektivitet och hållbara byggmetoder.

Lägenheterna i huset blir i storlekarna 2–4 rum och kök, fördelat på tre lägenheter per våningsplan. Arbetet beräknas vara klart före utgången av 2012.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige