Image
Skanska bygger i Kristiansand.
Skanska bygger i Kristiansand. Bild: Skanska

Skanska bygger psykiatrisjukhus i Kristiansand

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Helse Sør Øst om att bygga ett nytt psykiatrisjukhus i Kristiansand, Norge. Kontraktet är värt cirka 530 miljoner svenska kronor vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för andra kvartalet 2020.
Publicerad den 7 Maj 2020

Den nya psykiatribyggnaden kommer få en yta på 10 750 kvadratmeter med 80 bäddar, varav 10 platser är avsatta för barn- och ungdomspsykiatri, öppenvård, behandlingsrum samt kök/matsal och tekniska rum.

Byggnaden är designad och utvecklad för att stimulera vården och bidra till att ge den bästa behandlingen för patienterna genom en "helande arkitektur", goda arbetsvillkor för de anställda samt genom en effektiv drift. Byggnaden kommer att uppföras enligt energiklass A med ett reducerat koldioxidavtryck.

Projektet startar omgående och byggnaden förväntas vara färdigställd i april 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY