Image
Gullhaug Torg 2A.
Gullhaug Torg 2A. Bild: Snøhetta

Skanska bygger kombinerat kontors- och bostadshus i Oslo cirka 410 miljoner kronor

Bolag Skanska har tecknat avtal med Avantor om att bygga Gullhaug Torg 2A, ett kombinerat kontors- och bostadshus, i Oslo, Norge. Kontraktet är värt cirka 410 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet 2021.
Publicerad den 22 Juni 2021
Gullhaug Torg 2A. Bild: Snøhetta
Gullhaug Torg 2A.

Gullhaug Torg 2A blir en 11 200 kvadratmeter stor byggnad med 18 våningar som kommer att inrymma en restaurang, kontorslokaler samt 41 lägenheter. Byggnaden har mycket höga ambitioner när det gäller hållbarhet och kommer att använda banbrytande innovationer som kraftigt minskar energiförbrukningen.

Byggnaden kommer nästintill att uppfylla nollenerginivåer och kommer inte kräva någon externt tillförd energi för ventilation, uppvärmning eller kyla. Solpaneler på tak och takterrass kommer att ge byggnaden en egen källa till förnybar energi. Gullhaug Torg 2A strävar efter en BREEAM NOR-certifiering och är ett FutureBuilt-projekt, vilket innebär att det måste minska koldioxidutsläppen från använt material, transporter och energiförbrukning med 50 procent, jämfört med en konventionell byggnad.

Byggarbetet ska påbörjas i juni 2021 och projektet kommer att vara klart i juli 2023.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY