Image
Gullhaug Torg 2A.
Gullhaug Torg 2A. Bild: Snøhetta

Skanska bygger kombinerat kontors- och bostadshus i Oslo cirka 410 miljoner kronor

Bolag Skanska har tecknat avtal med Avantor om att bygga Gullhaug Torg 2A, ett kombinerat kontors- och bostadshus, i Oslo, Norge. Kontraktet är värt cirka 410 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet 2021.
Publicerad den 22 Juni 2021
Gullhaug Torg 2A. Bild: Snøhetta
Gullhaug Torg 2A.

Gullhaug Torg 2A blir en 11 200 kvadratmeter stor byggnad med 18 våningar som kommer att inrymma en restaurang, kontorslokaler samt 41 lägenheter. Byggnaden har mycket höga ambitioner när det gäller hållbarhet och kommer att använda banbrytande innovationer som kraftigt minskar energiförbrukningen.

Byggnaden kommer nästintill att uppfylla nollenerginivåer och kommer inte kräva någon externt tillförd energi för ventilation, uppvärmning eller kyla. Solpaneler på tak och takterrass kommer att ge byggnaden en egen källa till förnybar energi. Gullhaug Torg 2A strävar efter en BREEAM NOR-certifiering och är ett FutureBuilt-projekt, vilket innebär att det måste minska koldioxidutsläppen från använt material, transporter och energiförbrukning med 50 procent, jämfört med en konventionell byggnad.

Byggarbetet ska påbörjas i juni 2021 och projektet kommer att vara klart i juli 2023.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige