Image

Skanska bygger häkte för 650 miljoner kronor

BYGG Skanska kommer att ansvara för en helhetslösning som inkluderar projektering, byggande, drift och underhåll av det nya häktet i Sollentuna, norr om Stockholm. Bygguppdraget beräknas vara värt cirka 650 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för det första kvartalet.
Publicerad den 9 Januari 2008

Ett 25-årigt hyresavtal har tecknats med Kriminalvården för det nya häktet. Byggnaden på 23600 kvadratmeter kommer att rymma tio våningar med 240 häktesplatser och en administrationsdel.

- Kriminalvården har goda erfarenheter av anläggningar projekterade och byggda av Skanska. I Sollentuna ska det nya häktet sammanlänkas med den nya tingsrätten och polishuset till ett effektivt rättscentrum, säger Rolf Swenson, fastighetschef på Kriminalvården.

- Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet att utveckla detta omfattande och komplexa projekt. Flera liknande uppdrag genom åren har gjort att vi utvecklat en gedigen kompetens att utveckla nya lokaler för rättsväsendets olika behov, säger Hans Johansson, affärsutvecklingschef på Skanska Sverige.

Byggnadsarbetet utförs av Skanska Sverige och påbörjas i januari 2008 och beräknas vara färdigställt våren 2010. Det nya häktet kommer att byggas i anslutning till det befintliga polishuset och nya Attunda Tingsrätt, som just nu uppförs av Skanska enligt ett likartat upplägg.

Skanska har tidigare i liknande projekt utvecklat, byggt och svarat för uthyrning av lokaler åt polis-, åklagar- och kriminalvårdsmyndigheterna i Uppsala, Växjö, Flemingsberg och Malmö.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige