Image
Anders Danielsson, vd för Skanska.
Anders Danielsson, vd för Skanska. Bild: Skanska

Skanska bygger flerbostadshus och vårdboende i Göteborg

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Sverigehuset i Göteborg AB att bygga vårdboende och flerbostadshus om totalt 193 lägenheter i centrala Göteborg. Uppdraget är värt 330 miljoner kronor, vilket inräknas i orderingången för Skanska Sverige för tredje kvartalet 2019.
Publicerad den 17 Juli 2019

Bostäderna byggs i stadsdelen Lundby och omfattar: Vårdboende med 117 lägenheter, hyresrätter med 52 lägenheter, bostadsrätter med 24 lägenheter och fyra lokaler i entréplanet. Huset är mellan sju och åtta våningar högt, omfattande 19 000 kvadratmeter. Vårdboendet ger möjligheter till att skapa individuellt anpassade lägenheter.

Arbetet påbörjas i oktober 2019 och husen ska stå färdiga för inflyttning under 2021/2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY