Image
Sizes Works bygger åt Bergsundet.
Sizes Works bygger åt Bergsundet. Bild: Martin Palm

Sizes Works tillverkar 152 hyreslägenheter åt Bergsundet i Nyköping

Bygg/Arkitektur Trähustillverkaren Sizes Works och Bergsundet har tecknat entreprenadavtal för uppförandet av 152 hyreslägenheter i Nyköping. Husen uppförs med massivträstomme och tillverkas enligt Sizes industriella koncept, som bland annat innebär lägre kostnader och snabbare leveranstider än traditionellt byggande.
Publicerad den 14 Februari 2019

Husen uppförs med massivträstomme och tillverkas till största delen industriellt.

På fastigheten Kv. Porsen 1 i Nyköping utvecklar Bergsundet två bostadskvarter med totalt 152 hyreslägenheter, motsvarande cirka 8 300 BTA. Genom avtalet och Sizes industriella tillverkning av kvalitativa trähus kan projektet genomföras på kortare tid och till en lägre kostnad jämfört med traditionella byggprojekt. Husen på fyra och fem våningar uppförs med trästomme med en fasadbeklädnad av puts.

– Vi är stolta över att få tillverka moderna, flexibla och hållbara bostäder åt Bergsundet och ser fram emot ett långt och nära samarbete. Med vår automatiserade och flexibla tillverkningsprocess kan vi möta Bergsundets projektspecifika behov, säger Carina Ståhl, vd för Sizes Works.

– Bergsundet har under en längre tid sökt en tillverkare som på kort tid, med rätt prisbild och mycket hög kvalité kan bygga i massivträ. Ingen är gladare än oss att vi kommit i mål med Sizes och ser fram emot inflyttningen i slutet av året, säger Johan Perslow, vd för Bergsundet Development.

Produktionsstart av husen är planerat till juni 2019 med inflyttning för etapp 1 i december 2019 och etapp 2 i februari 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige