Image
Claes Magnusson och Carl Bodsten.
Claes Magnusson och Carl Bodsten. Bild: Sisab

Sisab hämtar vd från Locum

Karriär Claes Magnusson, närmast från Locum, blir ny vd för Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB.
Publicerad den 9 Mars 2016

– Det är ett hedrande och samhällsviktigt uppdrag samtidigt som det är en spännande utmaning att leda ett av Sveriges största fastighetsbolag, säger Claes Magnusson.

Behovet av fler skolplatser i Stockholm ökar kraftigt och Sisab investerar
rekordmycket för att möta utvecklingen. 2015 ökade investeringarna med drygt 50 procent från 900 miljoner kronor till 1,4 miljarder kronor.

– Stockholm växer och staden måste öka takten i utbyggnaden av förskolor och skolor ytterligare. Därför är det mycket glädjande att en person med Claes erfarenheter tar över vd-rollen på Sisab, säger Olle Burell, skolborgarråd och styrelseordförande för Sisab.

Claes Magnusson har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från Locum och uppdraget som projektdirektör. Där har han ansvarat för Locums samtliga projekt däribland nya Södertälje sjukhus, om- och tillbyggnader på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och St Görans sjukhus. Innan dess arbetade han som avdelningschef på NCC Construction där han bland annat ansvarade för olika skolprojekt.

Claes Magnusson tillträder som vd den 23 maj. Fram till dess fortsätter Carl Bodsten som tillförordnad vd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige