Image

Sisab bygger ny skola i Midsommarkransen

Bygg/Arkitektur Sisab har fått i uppdrag av Utbildningsförvaltningen att bygga en ny grundskola för cirka 1000 elever i Midsommarkransens gamla brandstation. Skolan beräknas stå klar år 2020 och har en budget på 419 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Februari 2017
Sisab har fått i uppdrag av Utbildningsförvaltningen att bygga en ny grundskola för cirka 1000 elever i Midsommarkransens gamla brandstation. Skolan beräknas stå klar år 2020 och har en budget på 419 miljoner kronor. Bild: Sisab
Sisab har fått i uppdrag av Utbildningsförvaltningen att bygga en ny grundskola för cirka 1000 elever i Midsommarkransens gamla brandstation. Skolan beräknas stå klar år 2020 och har en budget på 419 miljoner kronor.

Den 30 januari 2017 klubbade Stockholms kommunfullmäktige igenom beslutet. Skolan planeras för tre paralleller F-6, fyra paralleller 7-9 samt en grundsärskoleenhet. Totalt 1 005 elever inklusive särskola med 15 elever.

– Alla stockholmare ska kunna lita på att det finns en bra kommunal grundskola nära hemmet. I Midsommarkransen blir det dessutom en ovanligt vacker och spännande skola mitt i byn, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Den nya skolan placeras i anslutning till en befintlig, numera nedlagd brandstation, byggd i början av 1940-talet. Brandstationens vagnhall och expeditionsbyggnad bevaras och anpassas till skolans verksamhet. Tengboms har varit arkitekt förprojektet.

– Det känns mycket bra att skolan äntligen är på gång. Stockholm växer och skolan blir ett välbehövligt tillskott till det stora behovet av nya elevplatser, förklarar Claes Magnusson, vd för Sisab.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige