Image

Siktar på att vinna Sveriges Snyggaste Kontor 2012

Arkitektur Mojang, utvecklarna av datorspelet Minecraft, har valt att samarbeta med BSK Arkitekter för att utveckla sitt nya kontor i Stockholm. - Vi har en uttalad ambition att vinna Sveriges snyggaste kontor 2012, säger Carl Manneh, vd på Mojang.
Publicerad den 2 Februari 2012

Fastighetssveriges systermagasin Lokalnytt arrangerade förra året första upplagan av tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor.

BSK Arkitekter låg bakom vinnarkontoret Dices inredningsdesign, och det var en av anledningarna till att Mojang valde att anlita BSK.

- Vi har en uttalad ambition att vinna Sveriges snyggaste kontor 2012, och vad är bättre än att använda dem som vann förra året? Vi fick direkt en bra uppfattning av BSK Arkitekter och deras proffsighet. Samtidigt har de stark integritet och vågade ifrågasätta våra egna idéer när de inte trodde på dem, säger Carl Manneh, vd på Mojang.
Företaget Mojang räknar med en omsättning på drygt en halv miljard kronor under företagets första 15 månader. Nu växer de med ett helt nytt kontor som de vill ska illustrera deras gränslösa idéer.

- Storyn vi bygger konceptet på handlar om residenset till den fiktiva personen Herr Mojang. Det blir ett potpurri av klassiska viktorianska herrklubbsinfluenser. Resultatet kommer att bli både oväntat och en smula galet, säger affärschef Marco Checchi på BSK Arkitekter.

Kontoret kommer att ligga i Aberdeens gamla Tobaksmonopolet (Magasin R40) på Södermalm i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige