Image
Bild: Sigtunahem

Sigtunahem påbörjar stor omvandling

Bygg/Arkitektur Sigtunahem har påbörjat sitt viktigaste framtidsprojekt någonsin, utvecklingen av Sätuna torg i Märsta. Projektet heter Stationshusen och ska tillsammans med Sigtuna kommun färdigställas i etapper och målet är att skapa en livfull stadsmiljö med boende och service vid Märsta station.
Publicerad den 5 Mars 2021

– Sätuna torg har ett fantastiskt läge men har aldrig riktigt förverkligat sin fulla potential och därför lägger vi nu fullt fokus på att skapa något helt nytt som är modernt, välkomnande och livfullt, säger Göran Langer, VD på Sigtunahem.

Genom sitt läge precis vid Märsta station med buss- och tågtrafik till hela landet och dessutom flygtrafik ut i världen via Stockholm Arlanda Airport, blir Stationshusen en knutpunkt för både staden och världen. Enligt plan ska Sigtunahem bygga 210 bostäder. Sigtunahem har tidigare fokuserat på hyresrätter men kommer i Stationshusen även att bygga bostadsrätter. Det innebär att Stationshusen kommer erbjuda ett 40-tal bostadsrätter, cirka 165 hyresrätter och över 3 500 kvadratmeter yta för potentiell service.

– Vi kommer få en spännande mix av puls och avkoppling i området, där människor både kan ladda upp sin energi och dela ögonblick med varandra, säger Göran Langer på Sigtunahem.

– Det kommer nu bli möjligt för alla som är nyfikna på området att få mer information och anmäla sitt intresse för bostäderna i Stationshusen på Sätuna torg.

I en första fas sker en avveckling av befintliga byggnader på platsen och bland annat vatten- och avloppsledningar uppgraderas i närområdet.

– Vi tar oss an detta på ett omsorgsfullt sätt, vilket innebär att vi river det befintliga beståndet på ett miljöriktigt sätt och bevarar också torgets historiska delar, exempelvis det minnesmonument som funnits på platsen, säger Elin Boström, projektledare på Sigtunahem.

Byggandet kommer ske i två etapper och första inflyttning är preliminärt vintern 2023/2024. Arbetet sker i nära samverkan med Sigtuna kommun som bland annat kommer att rusta upp själva torget och skapa en ny lokalgata, som preliminärt beräknas vara klar 2024.

– Vi är stolta över att genomföra detta projekt tillsammans med alla goda krafter i området, säger Bonnie Winnberg, affärsutvecklare på Sigtunahem.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY