Image
Dan Astrén, vd för Signatur Fastigheter.
Dan Astrén, vd för Signatur Fastigheter. Bild: Signatur Fastigheter

Signatur köper 50 lägenheter i Trelleborg

Transaktioner Signatur Fastigheter har förvärvat sju bostadshyresfastigheter i Trelleborg med en uthyrningsbar area om 2 741 kvadratmeter. Beståndet består av 50 lägenheter samt garage och parkeringsplatser.
Publicerad den 20 Maj 2020

Överenskommet fastighetsvärde är 50 miljoner kronor och transaktionen är en bolagsaffär. Förvärvet finansieras dels genom en riktad emission av 66 667 B-aktier i Signatur Fastigheter om 15 kronor per aktie motsvarande cirka 1 miljon kronor, och resterande genom banklån och egna medel.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 2 741 kvadratmeter. Hyresintäkterna uppgår till cirka 3,2 miljoner kronor vilket ger ett bedömt driftnetto om 2,2 miljoner kronor.

Fastigheterna tillträds i månadsskiftet juni/juli och avtalet är villkorat av att finansiering erhålls.

– Vi är glada över att nu etablera oss i Trelleborg. Detta förvärv är i linje med vår affärsidé att förvärva kassaflöde med utvecklingsmöjligheter. Såväl utvecklings- som förtätningspotential finns i beståndet vilket ger oss möjligheten att frigöra outnyttjade värden, säger Dan Astrén, vd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Signatur Fastigheter på Branschguiden

Signatur fastigheter är ett växande bostadsbolag i södra Sverige med huvudkontor i Malmö. Vårt fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholms- och Öresundsregionen och utgörs i huvudsak av bostäder och samhällsfastigheter.

Vi växer genom förvärv av kassaflödande fastigheter med utvecklingspotential. Kassaflödet ger en stabil grund för verksamheten och förutsättningar för vårt fokus på fastighetsutveckling och värdetillväxt.

Vårt utvecklingsarbete innefattar såväl renovering av befintliga fastigheter som framtagande av nya bostäder genom detaljplanearbete...

Läs mer om Signatur Fastigheter på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Castellums aktieägare sitter i en guldsits"

Bolag Castellum redovisade en oväntat stark nettouthyrning under avslutningen av 2020 och vd:n Henrik Saxborn tycker det vittnar om en stor motståndskraft på den nordiska kontorsmarknaden. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets starka bokslut, hur han ser på konkurrensen kring Entra och varför Castellums aktieägare är i ett guldläge oavsett om Entra-affären slutförs eller inte.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY