Image

Signalisten satsar på ungdomar

Bostäder Den allmännyttiga bostadsstiftelsen Signalisten i Solna gjorde en vinst på drygt 23 miljoner kronor 2015, som återinvesteras i verksamheten. Bland annat till bostäder för ungdomar.
Publicerad den 3 Juni 2016

– Vi är stolta över att ha uppnått ett så bra resultat men samtidigt haft möjligheten att kunna lägga mycket på underhåll av exempelvis hissar och en stor satsning på en totalrenovering av Bergshamra Torg, säger Signalistens vd Catarina Johansson Nyman.

Under året har Signalisten även byggt om lokaler till totalt 36 små och yteffektiva lägenheter som passar för ungdomar. Signalisten ger Solnaungdomar mellan 18 och 27 år företräde till ettor som är 35 kvadratmeter eller mindre. Under 2016 kommer Signalisten att kunna tillskapa ytterligare cirka 40 hyresrätter genom att bygga om lokaler.

– Vi kan verkligen känna oss nöjda med resultatet 2015 vilket är välbehövligt då vi står inför stora framtida investeringar i verksamheten i form av förnyelse i befintligt bestånd och nyproduktion, säger Signalistens ekonomichef Stefan Soreby.

Det finns bland annat planer för en större nyproduktion i kvarteret Bollen där 200–250 nya lägenheter och lokaler är planerade, exempelvis vårdcentral och förskola. Signalisten har även planer på att bygga två nya trygghetsboenden för Solnabor som är över 70 år varav det ena är i Huvudsta och det andra är i Bergshamra med totalt cirka 130 lägenheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige