Image

Sickla är Stockholms populäraste handelsplats

Stockholm När stockholmarna, i Evimetrix undersökning, får rösta om populäraste handelsplatsen hamnar Sickla i topp. Det märks även i att köpkvarteret ökade besöken med 200 000 till nära 14 miljoner besökare och omsättningen ökade med nästan två procent till 3,25 miljarder kronor under 2017.
Publicerad den 31 Januari 2018
Sickla. Bild: Atrium Ljungberg
Sickla.

Under 2017 har Paradiset, Sveriges största ekologiska butik, öppnat med food court, kafferosteri och ölbryggeri. Velo & Oxygen har öppnat en stor cykelbutik och Svenssons i Lammhult har fått nya lokaler.

- Det har varit ett spännande år i Sickla där vi tagit ytterligare steg i utvecklingen att skapa en levande stadsdel. Nya butiker och restauranger har öppnat, bostadsplaneringen är igång och vi närmar oss invigning av nya kontorsfastigheten Sickla Front. På Nobelberget har kulturen lockat med teater, konserter, klubbar och marknad och nyligen blev det klart att Nordic Choice tecknat avtal att öppna ett Clarion hotel med en stor loungedel som är öppen för alla, i Kåbergs tapetfabrik från 1906, säger René Stephansen, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg.

Mat och tillfällen att umgås uppskattas av våra besökare och två saker som mottagits särskilt bra under året var äppelmustningshelgen och skridskobanan på Marcusplatsen som håller öppet till mars.

Flera stora byggprojekt som skapar mervärde för Sickla ligger i startgroparna 2018. Ett av dem är ett hus för vård och hälsa där en mängd verksamheter samlas under samma tak för att underlätta samarbeten och göra det mer bekvämt för besökaren.

Sickla har utsetts till Stockholms populäraste handelsplats i en undersökning av Evimetrix riktad till allmänheten i Storstockholm. Sickla rankas som nummer tre i bäst butiksutbud.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY