Image

Servera planerar jättelager i Halmstad

BYGG Restauranggrossisten Servera planerar att bygga ett lager på 45000 kvadratmeter i Halmstad. Lagret beräknas stå färdigt hösten 2009.
Publicerad den 29 Januari 2008

Sedan år 2000 har Serveras försäljning mer än dubblerats från tre miljarder kronor till 6,2 miljarder kronor. Direkt avgörande för den positiva utvecklingen har varit satsningen på att gå från grossist till specialist.

Utvecklingen har hitintills skett genom en i stort oförändrad logistikstruktur. Det enda som tillkommit har varit förvärv, som idag verkar i egna lager och i form av dotterbolag.

- Den höga volymutvecklingen som varit, och som kommer att fortsätta, kräver investeringar i logistikverksamheten. Vi planerar därför att bygga ett nytt lager i Halmstad om cirka 45000 kvadratmeter. Därmed kan vi skapa ett 50-tal nya arbetstillfällen på Servera i Halmstad, där antalet medarbetare ökar från dagens cirka 300 till cirka 350, säger Christer Lind, vd i Servera.

Lagret beräknas stå färdigt hösten 2009. Även fortsättningsvis kommer Serveras lagerverksamhet att bedrivas på fyra orter - Halmstad, Norrköping, Västerås och Umeå.

Miljöbelastningsfrågorna har varit en viktigt del av beslutet. Målet är att sänka miljöbelastningen i fastighet, lagerdrift och transporter med upp till 50 procent.

Placeringen av det nya lagret i Halmstad förutsätter en slutlig överenskommelse med Halmstads kommun.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY