Image
Serneke har vunnit markanvisningen för Fibulan 1 i Helsingborg tillsammans med Kjellgren Kaminsky Arkitekter.
Serneke har vunnit markanvisningen för Fibulan 1 i Helsingborg tillsammans med Kjellgren Kaminsky Arkitekter. Bild: Kjellgren Kaminsky Arkitekter

Serneke vinner markanvisning om 140 lägenheter i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Under hösten 2018 utlyste Helsingborgs stad en markanvisningstävling avseende nybyggnation av bostäder i de östra delarna av Mariastaden, strax norr om Helsingborg. Nu är det klart att Sernekes bidrag, i samarbete med Kjellgren Kaminsky Arkitekter, vunnit markanvisningen gällande fastigheten Fibulan 1.
Publicerad den 21 Mars 2019

I motiveringen angav Helsingborg stad bland annat att Serneke "tydligt framhävde miljöaspekter i många former." samt att "Gestaltningsmässigt visar Serneke upp ett bra bidrag med fina ljusinsläpp på innergården."

Mariastaden är ett av de stora utvecklingsområdena i Helsingborg med närhet till kommunikationsmöjligheter, service och natur. Serneke utvecklar 140 bostadsrättslägenheter fördelat på fyra huskroppar med ett underjordiskt garage. Med småskaliga gårdshus, odlingar och möbler som inbjuder till aktivitet skapas en levande miljö som erbjuder rekreation, produktivitet och aktivitet för de boende.

- Huvudfokus för Serneke har varit att utforma ett kvarter med en låg miljöpåverkan som är realistiskt och genomförbart, bland annat kommer byggnaderna att förses med solceller, odlingslådor, dagvattenförsörjning och låd- och elcykelpool, säger Jonas Håkansson, regionchef för Serneke projektutveckling.
Projektet kommer att etappindelas. Byggstart för den första etappen väntas ske 2020 med ett färdigställande under 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige