Image
Serneke utvecklar trygghetsboende åt Landskronahem.
Serneke utvecklar trygghetsboende åt Landskronahem. Bild: Serneke

Serneke utvecklar trygghetsboende åt Landskronahem

Bygg/Arkitektur Serneke har efter upphandling fått förtroendet av Landskronahem att utveckla och uppföra ett trygghetsboende i kvarteret Jäntan i centrala Landskrona.
Publicerad den 20 Maj 2020

Projektet innebär utveckling och byggnation av 77 trygghetslägenheter med gemensamma utrymmen bestående av aktivitetsytor för de boende, samt matsal med tillhörande serveringskök. Utöver trygghetsboendet uppförs i samma byggnad 16 hyresrätter.
– Vi är så klart glada för förtroendet att utveckla kvarteret Jäntan med samhällsfunktioner som blir ett välbehövligt tillskott till Landskrona, säger Jonas Håkansson, affärschef på Serneke.
– Vårt första trygghetsboende i Landskrona blev populärt och vi har fått många frågor om när det kommer fler. Vi är glada över att det nu kan bli verklighet. Detta är ett stort projekt för Landskronahem, och vi är stolta över att bidra till utvecklingen av stadskärnan, säger Mikael Forsberg, vd, Landskronahem.

Serneke kommer att sälja trygghetsboendet till Landskronahem med ett överenskommet fastighetsvärde om 214 miljoner kronor. Byggstart är planerad tidigast andra kvartalet 2021 och bostäderna beräknas stå klara under 2023.

Trygghetsboendet kommer byggas i kvarteret Jäntan. Inom samma kvarter utvecklar Serneke även 145 bostadsrätter varav det högsta huset är på 16 våningar.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många affärer ska Serafim göra i år

Bolag Serafim gjorde två förvärv precis före årsskiftet. Fastighetssverige frågar företagets vd Rickard Jacobsson vad de planerar framöver. Här ska de växa. Vi undrar också om det kan bli aktuellt med en börsnotering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY