Image
Serneke utvecklar bostäder i Sege Park.
Serneke utvecklar bostäder i Sege Park. Bild: Studio 3D

Serneke utvecklar bostadsrätter i Sege Park

Bygg/Arkitektur Serneke är med sina 44 egenutvecklade bostadsrätter först ut av tolv aktörer i framväxten av den nya stadsdelen i Sege Park i Malmö.
Publicerad den 24 November 2020

I Sege Park kommer Serneke att utveckla totalt 150 nya och smarta bostäder med fokus på hållbara lösningar. Tisdagen den 24 november startar försäljningen av den första etappen, Brf. Knytkalaset, som består av 44 bostadsrätter. Området, som är präglat av hållbarhet i alla delar, omges av en uppväxt parkmiljö. Flera av de befintliga byggnaderna i området har höga kulturhistoriska och arkitektoniska värden.
– Brf Knytkalaset har ett fantastiskt läge i kanten av en vacker allé och med närhet till det nya torget. I området finns också en skola och naturliga gröna mötesplatser, så vi ser redan nu att detta kommer att bli en av Malmös mest spännande stadsutvecklingsprojekt. Att få vara först ut i detta spännande område känns helt fantastiskt, säger Carl Knutsson, projektutvecklare på Serneke.

Bostäderna kommer att uppföras i två huskroppar. Den totala bostadsytan omfattar cirka 3 700 kvadratmeter BTA och kommer att bestå av 44 lägenheter på ett till fyra rum. Lägenheterna kommer att vara flexibla så att en förändring och anpassning av boendet blir möjlig. I treorna och fyrorna går det att välja bort en vägg och göra vardagsrummet ännu större. Byggnation av bostäderna är planerad att starta 2021 och de beräknas stå klara under hösten 2022/vintern 2023.

Den nya stadsdelen, som växer fram i det före detta sjukhusområdet i Sege Park, skapas genom ombyggnation och nyproduktion av totalt 1 000 nya bostäder. Hållbarhet, delningsekonomi och odling är några nyckelord för de byggaktörer som skapar bostäder i Sege Park tillsammans med staden. Här utvecklas Malmös mest hållbara område och framtidens mest moderna boendelösningar, med allt från öppen dagvattenhantering, lokala energikällor, smart elnät och självförsörjande gatubelysning till återbruksstation, växthus och cykelpool.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige