Image

Serneke utvecklar Annebergs centrum

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Kungsbacka kommun har utsett Serneke till exploatör av nya Annebergs centrum genom en markanvisningstävling. Sernekes vinnande förslag innehåller 158 bostäder i form av radhus och småskaliga flerbostadshus. Området får både bostadsrätter, hyresrätter och ett seniorboende.
Publicerad den 21 December 2017
Serneke utvecklar Annebergs centrum. Bild: Serneke
Serneke utvecklar Annebergs centrum.

– Det är väldigt roligt att vi nu får ta klivet in i Kungsbacka kommun. Anneberg har ett strategiskt starkt läge och är en av de tätorterna som Kungsbacka satsar extra på att utveckla. Här finns pendeltågstation bara två hållplatser från Kungsbacka station och 22 minuter till Göteborgs central. Så som vi utformat projektet skapar vi förutsättningar för människor att leva hållbart i flera dimensioner, säger Pär Falk, regionchef i väst för Serneke Projektutveckling.

Serneke och Kungsbacka kommun kommer nu gemensamt att ta fram ett markanvisningsavtal samt inleda detaljplanearbete. En preliminär byggstart kan ske tidigast under andra halvan av 2019. Utbyggnaden kommer att ske etappvis.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige