Image
Bild: Serneke

Serneke utför dubbla entreprenader vid Östra sjukhuset

Bygg/Arkitektur Sernekes entreprenadverksamheter fortsätter samarbetet med Västfastigheter på Östra sjukhuset i Göteborg. Två kontrakt till ett sammanlagt värde av cirka 96 miljoner har tecknats med Västra Götalandsregionens fastighetsbolag.
Publicerad den 22 Augusti 2019

Serneke Bygg ska utföra en nybyggnation av två godshissar som placeras i en ny utbyggnad på den befintliga Centralkliniken på Östra sjukhuset. Byggentreprenaden är värd cirka 45 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2019.

– Vi är glada för att få fortsätta samarbetet med Västfastigheter som påbörjades tidigare i år i samband med ett projekt kring nya MR-kameror. Att arbeta med byggnation i ett sjukhusområde ställer särskilda krav, men vi har ett gott samarbete kring detta med beställaren, säger Bridgette Benjaminsson, arbetschef på Serneke Bygg.

Serneke Byggs projekt startar i augusti 2019 och planeras vara slutfört i fjärde kvartalet 2020.

Serneke Anläggning har kontrakterats av Västfastigheter för att bygga en ny kulvert vid Östra sjukhuset. Projektet startar i september och även det förväntas vara slutfört i fjärde kvartalet 2020.

Ordersumman för anläggningsentreprenaden uppgår till cirka 51 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2019.

– Det är ett spännande och tekniskt komplext projekt som kräver stort fokus och engagemang från våra medarbetare. Extra kul att kunna samlokalisera oss med Serneke Bygg och vi hoppas att våra parallella projekt kan ge oss synenergieffekter som gynnar både oss och beställaren, säger Johan Graffner, arbetschef på Serneke Anläggning.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige