Image
Areim köper Handelsplats Älvängen-
Areim köper Handelsplats Älvängen-

Serneke säljer Handelsplats Älvängen

Transaktioner Serneke säljer Handelsplats Älvängen i Ale, norr om Göteborg, för 160 miljoner kronor. Köpare är Areim.
Publicerad den 16 September 2015

- Fastigheten har en hög teknisk standard och ett bra läge i en expansiv region. Detta var en möjlighet för Areim att förvärva en modern handelsfastighet i ett område med stor potential. Vi ser fram emot att vara med och bidra till en fortsatt utveckling i området, säger Erik Petersson, ansvarig för transaktionen på Areim.

Före den här transaktionen ägde Areim inga fastigheter i Västsverige. Nyligen sålde man Citygrossfastigheten i Ytterby (i den stora paketaffären med Svenska Handelsafstigheter).

År 2012 inledde Serneke en storsatsning i Älvängen. En centrumbyggnad på 8 400 kvadratmeter byggdes och därtill 400 parkeringsplatser. Detta gjordes med bakgrund i utbyggnaden av både motorväg och järnväg, samt expansionen av nya bostäder i området.

Bland hyresgästerna finns bland andra Coop, Västra Götalandsregionen och Nordic Wellness.

- Vi har hela tiden sett stor potential i Älvängen. Med läget precis intill E45 och många nya bostäder växer underlaget för handel och service. Det känns kul att Areim också tror på området. Vi kommer nu att fokusera på etapp 3 och ska driva vår vision vidare om ett stadsdelscentrum. Fördelen med detta område är att det är i direkt anslutning till resecentrum och med dess pendeltåg mot Göteborg, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

Areim tillträdde under tisdagen som ny ägare till Handelsplats Älvängen.

Serneke har företrätts av Newsec som transaktionsrådgivare och Morris Law som legala rådgivare.

Areim företräddes av Kilpatrick Townsend och Wistrand som legala rådgivare avseende förvärv respektive finansiering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY