Image

Serneke renoverar stort i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke och AB Eidar Trollhättans bostadsbolag har tecknat avtal kring ett stort renoveringsprojekt i stadsdelen Lextorp i Trollhättan. Projektet avser bland annat ROT-renovering av cirka 600 lägenheter.
Publicerad den 19 Januari 2018

Serneke och AB Eidar Trollhättans bostadsbolag har tecknat ett strategiskt samverkansavtal kring ett stort renoveringsprojekt i stadsdelen Lextorp i Trollhättan. Projektet avser bland annat ROT-renovering av cirka 600 lägenheter.

– Vår organisation ser verkligen fram emot att få leverera ett gott samarbete med Eidar som är en mycket viktig, kunnig och inspirerande beställare. För oss är detta ett bevis på att vårt långsiktiga och målinriktade arbete i regionen uppskattas av våra beställare. Att vi har en organisation som vinner denna typ av upphandlingar känns oerhört tillfredställande, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke Bygg.

Avtalet omfattar bland annat rotrenovering av Eidars cirka 600 lägenheter i Lextorps höghus i Kv. Guldvingen 1 och husen som i folkmun kallas ”låghusen” i Kv. Guldvingen 2. Även fortsatt utveckling av lokalytor i Granngårdens centrum omfattas i projektet.

Avtalstiden är fem år med möjlighet till två års förlängning och enligt samverkansavtalet ska projektet genomföras i två faser. Fas 1 som startar omgående omfattar planering och projektering samt framtagandet av en slutlig budget för projektet. Fas 2 omfattar produktion och överlämning.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige