Image

Serneke fortsätter köpa i Karlastaden

Transaktioner Serneke har via ett helägt dotterbolag förvärvat fastigheten Göteborg Lindholmen 1:22. Fastigheten ligger granne med den kommande stadsdelen Karlastaden och ses som strategiskt viktig för den vidare utvecklingen av området. Köpeskillingen uppgår till 127 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Juni 2017
Karlastaden. Bild: SOM
Karlastaden.

– Syftet med förvärvet är att kunna utveckla fastigheten i linje med planerna för Karlastaden. Detta öppnar ytterligare möjligheter att göra stadsdelen så bra som den är tänkt att bli, säger Krister Johansson, vd för Serneke Fastighet AB.

Fastigheten omfattar omkring 9 000 kvadratmeter mark och lokalarean uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter. Säljare är tre privatpersoner.

Förvärvet finansieras genom en kombination av banklån och egna medel. Tillträdesdagen är satt till den 2 oktober 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties flyttar fram årsredovisningen – igen: "Signalerar konkurshot"

Bolag Pressen ökar ytterligare på Oscar Properties som under tisdagskvällen flyttade fram sin fullständiga årsredovisning för sjätte gången på en och en halv månad. Istället lämnade bolaget en preliminär årsredovisning som inte är godkänd och saknar revisorernas kommentarer. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna kring bolagets senaste drag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY