Image

Serneke får utökat uppdrag i Borås

Bygg/Arkitektur Våren 2015 började Serneke bygga den första etappen i området Trädgårdsstaden på Hestra i Borås. Nu har Brf Trädgårdsstaden 2 gett Serneke förtroendet att bygga även den andra etappen.
Publicerad den 14 April 2016
Etapp två i Trädgårdsstaden inleds i maj. Bild: Serneke
Etapp två i Trädgårdsstaden inleds i maj.

I Trädgårdsstaden ska det byggas uppemot 180 bostäder i fyra etapper. I juni färdigställer Serneke den första etappen bestående av nio radhus och 27 lägenheter. I etapp 2 ska det uppföras ytterligare 47 bostadsrätter i varierande hustyper.

– Det är ett fint område som växer fram och vi är glada att få fortsätta vara med och bygga, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

Beställare är Mjöbäcks Entreprenad och Cernera Fastigheter genom konsortiet Brf Trädgårdsstaden 2.

– Samarbetet med Serneke har fungerat bra och vi ser fram emot fortsättningen. Vi har fler kommande etapper på gång där vi hoppas kunna samarbeta vidare, säger Magnus Ivarsson, entreprenadchef på Mjöbäcks Entreprenad och projektledare för Trädgårdsstaden.

Projektet är värt cirka 75 miljoner kronor. Den andra etappen påbörjas preliminärt i maj och beräknas stå klar i juni 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige