Image
Bild: OpenStudio Arkitekter

Serneke får markanvisning för 130 nya lägenheter i Vellinge

Bostäder Nu är det klart att Serneke tilldelas markanvisning avseende nybyggnation av 130 lägenheter i campusområdet i Vellinge.
Publicerad den 12 Juni 2019

På Campusområdet i Vellinge, granne med kommunikationsnoden Vellinge Ängar, planerar Serneke för att bygga 30 bostadsrätter och 90 hyresrätter fördelat på två huskroppar.

Bostäderna kommer att bli genomgående, mindre och välplanerade. Husen uppförs i klassisk stil med varierad tegelfasad och sadeltak i 3 till 4,5 våningar.

– Vi tror på Vellinge och är imponerade av kommunens satsningar på gator, lekplatser samt det nya pendlartorget i området. Vi ser en stor efterfrågan på mindre välplanerade hyresrätter i Vellinge kommun, bland annat till den yngre generationen, och ser stor potential för området. Här finns närhet till all nödvändig service runt knuten och dessutom är området granne med badhuset Vanningen, säger Jonas Håkansson, regionchef.

Husen kommer att bidra till att förtäta området runt vårdcentralen, biblioteket och gymnasiet och skapa mötesplatser i området. Det kommer att finnas en lokal utåt pendlartorget som kan ge service till kommuninvånarna och pendlarna.

Byggstart är planerad till 2020 med ett färdigställande under 2022.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige