Image

Serneke får bygguppdrag av Hemfosa

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har blivit upphandlade att bygga Alingsås tingsrätt åt Hemfosa. Uppdraget består i att uppföra en helt ny byggnad samt renovera en befintlig. Uppdraget är värt cirka 50 miljoner kronor.
Publicerad den 23 September 2014
Alingsås tingsrätt. Bild: Serneke
Alingsås tingsrätt.

Syftet med om- och tillbyggnationen är att få fler och bättre lokaler. En ny byggnad utformad i en säregen plåtdesign ska uppföras bredvid den befintliga byggnaden. Den befintliga byggnaden är ritad av arkitekt Adrian Pettersson som bland annat har ritat Nolhaga Slott, Gustav Adolfskolan och Borås järnvägsstation. Denna byggnad kommer att genomgå en ombyggnation.

Projekteringsstart sker i september 2014 och entreprenaden beräknas pågå till februari 2016.

- Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Hemfosa, Byggfast och Domstolsverket och bygga en tingsrätt som står sig i tiden. Det är alltid roligt att få i uppdrag att utföra speciella projekt, säger Davor Sinik, arbetschef på Serneke Bygg i Alingsås.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige