Image

Serneke bygger ytterligare 126 lägenheter i Oceanhamnen

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Magnolia Bostad om att uppföra 126 nya bostadsrätter i stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Ordervärdet uppgår till omkring 200 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Februari 2018
Serneke har tecknat avtal med Magnolia Bostad om att uppföra 126 nya bostadsrätter i stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Bild: Magnolia Bostad
Serneke har tecknat avtal med Magnolia Bostad om att uppföra 126 nya bostadsrätter i stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg.

I Oceanhamnen i Helsingborg ska cirka 350 nya bostäder i fyra kvarter växa upp vid stadens hamninlopp. Magnolia Bostad står som byggherre för ett av kvarteren och Serneke är kontrakterad som totalentreprenör för byggnation av bostäderna.

– Vi är glada att kunna fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Magnolia Bostad och få vara med och forma en av Helsingborgs mest spännande stadsdelar. Vi finns redan på plats med andra projekt i området, vilket skapar synergieffekter som gynnar alla, säger Hans Ottosson, arbetschef på Serneke.

– Vi ser fram emot att arbeta med Serneke i Oceanhamnen. Våra företag har framgångsrikt samarbetat kring utvecklingsprojekt i flera år och vi är nu glada att kunna fortsätta samarbetet med ytterligare ett projekt i Helsingborg, säger Rickard Langerfors, vice vd på Magnolia Bostad.

Byggstart är beräknad till efter sommaren 2018 under villkor att bygglov är beviljat och försäljningen av bostäder går planenligt. Bostäderna beräknas stå färdiga 2020.

Serneke inkluderar ordersumman på cirka 200 miljoner kronor när villkoren är uppfyllda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige