Image
Serneke får bygguppdrag av Vänersborg kommun.
Serneke får bygguppdrag av Vänersborg kommun. Bild: Serneke

Serneke bygger storkök i Vänersborg

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal med Vänersborg kommun om byggnation av ett storkök i Vänersborg. Ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Januari 2020

Kontraktet avser nybyggnation av ett storkök vid Torpaskolan i Vänersborg. Förutom ett stort tillagningskök ingår också byggnation av matsal, lastkaj, reservkraftverk och solcellsanläggning.

– Vi är väldigt glada över att åter få förtroendet från Vänersborg kommun i ett spännande projekt. Det är mycket på gång i Vänersborg och vi hoppas på att även fortsatt vara med i utvecklingen av staden. Storköket kommer bli ett stort lyft för verksamheten och vi ser fram emot att sätta igång med projektet, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke.

Köket ska dagligen kunna leverera 5 000 portioner mat och ska producera mat till stora delar av kommunens barn- och äldreomsorg.
– Det här köket är efterlängtat i Vänersborgs Kommun. Med dess kapacitet kommer vi att kunna producera kvalitativ och alternativ kost för olika behov till stora delar av kommunens skolor, äldreboenden etc. Det har varit en lång process att komma till skott och nu har vi äntligen tecknat kontrakt med en entreprenör som vi känner stort förtroende för, säger Andreas Engelin, projektledare på fastighetsenheten på Vänersborgs kommun.

Planerad byggstart för projektet är april 2020 och projektet beräknas stå färdigt i augusti 2021.

Ordersumman om cirka 70 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Företaget minskade risken för arbetsplatsolyckor tack vare nudging

Bygg/Arkitektur Med enkla medel och en knuff i rätt riktning har Wästbygg lyckats ändra attityden kring säkerhet ute på byggena. Nu heter det "aj!" och "oj!" när man lämnar in ett tillbud, något som fått rapporteringen att öka med 87 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY