Image

Serneke bygger Skaras nya stadshus

Bygg/Arkitektur Serneke och Skara kommun har undertecknat ett samverkansavtal kring en ombyggnad av Djäknehuset. Den kulturminnesmärkta skolbyggnaden från 1871 ska bli stadens nya stadshus och arbetsplats för 110 kommunanställda. 
Publicerad den 17 Januari 2018
Djäknehuset. Bild: Skara kommun
Djäknehuset.

– Som en del av Sernekes fortsatta etablering i Skaraborg är detta ett projekt som är av yttersta vikt för oss. Dels för att Skara kommun är en jätteintressant beställare, dels för att just detta projekt handlar om en annorlunda och viktig ombyggnad för staden. Vi är övertygade om att vårt arbetssätt och inställning kommer att göra detta till ett lyckat samarbete med Skara kommun, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Djäknehuset bjuder på en fin historisk miljö mitt i Skara, det är något vi ska vara stolta över. Vi bevarar viktiga arkitektoniska och historiska detaljer och miljöer i huset samtidigt som vi moderniserar det vi måste för att få ett väl fungerande stadshus för såväl invånare, politiker och tjänstemän. Det känns också fantastiskt bra att om bara ett och ett halvt år kunna öppna skolans gamla lokaler för allmänheten så att fler kan njuta av miljön, säger projektledare och kommunutvecklare Malin Tell.

Enligt samverkansavtalet ska projektet genomföras i två faser där fas 1 omfattar planering och projektering och där en slutlig budget för ombyggnaden ska tas fram. Fas 2 omfattar produktion och överlämning.

En planerad byggstart ska ske under våren 2018 och under hösten 2019 ska det nya stadshuset vara klart för inflyttning.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige