Image
Rickard Jacobsson.
Rickard Jacobsson. Bild: Serafim Fastigheter

Serafim köper i Haninge och Sigtuna

Transaktioner Serafim köper i Haninge av Midroc och i Sigtuna av en privatperson.
Publicerad den 3 Mars 2020
Annons
Image

Serafim Fastigheter har köpt och tillträtt Jordbromalm 7:3 i Jordbro, Haninge, om 14 000 kvadratmeter. Säljare är Midroc-ägda bolaget Alucrom Aktiebolag.

Alucrom skriver i samband med affären ett fyraårigt hyresavtal för att under de kommande åren fortsätta sin verksamhet som hyresgäst på fastigheten.
Fastigheten är belägen centralt i Jordbro industriområde alldeles intill Jordbro station. Fastigheten innehar en generös detaljplan där hälften av marken får bebyggas med exempelvis lager, logistik eller annan verksamhet.

Serafim har även förvärvat och tillträtt fastigheten Sigtuna Rosersberg 9:11. Fastigheten ligger längs med E4:an i närheten av Arlanda och innefattar främst kontor och lättindustri.

Fastighetens största hyresgäst är Cityglas. Säljaren är privatperson och affären förmedlades av Skandiamäklarna Kommersiella.

– Förvärven ligger i linje med vår affärsplan i Serafim Fastigheters förvaltningsben; att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter, främst kontor, lager, logistik och lättindustri med utvecklingspotential i bra lägen i Stockholms län. Båda fastigheterna ligger i mycket bra mikrolägen och har starka kassaflöden samt god utvecklingspotential över tid, säger bolagets vd Rickard Jacobsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Midroc Property Development på Branschguiden

Midroc skapar platser och byggnader för människor som ser möjligheter. Bostäder och kontor, hotell och stadsdelar, kongresscenter och förskolor. Inspirerande platser med förutsättningar för människor att leva sina liv som de vill.

Människor som drivs av kärlek till något ser möjligheter. De ser en väg där andra ser en återvändsgränd. De ger allt för att uppnå flow, perfektion och sin vision. Om vi öppnar ögonen, låter oss inspireras och ser mer av det som gränsöverskridarna ser? Om vi väljer att omfamna människor som ser möjligheter? Det är vad Midroc menar med ...

Läs mer om Midroc Property Development på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige