Image
Anna-Karin Nilsson.
Anna-Karin Nilsson. Bild: Semrén & Månsson

Semrén & Månsson tillsätter hållbarhetsstrateg

Bolag Semrén & Månsson anställer Anna-Karin Nilsson som hållbarhetsstrateg.
Publicerad den 26 September 2019

– Byggbranschen står för omkring en femtedel av Sveriges inhemska utsläpp. Vi som verkar i föreskrivande led har ett enormt ansvar, men också möjlighet att göra skillnad. Främst som kunniga rådgivare så att vi tillsammans med våra beställare kan skapa projekt som är långsiktigt hållbara, på riktigt, säger Anna-Karin Nilsson, som nu kliver in i rollen som hållbarhetsstrateg.

Anna-Karin Nilsson är byggnadsingenjör på Semrén & Månsson sedan 2016 och har parallellt haft rollen som kontorets hållbarhetsansvariga i Stockholm. Klivet upp till hållbarhetsstrateg innebär ett mer övergripande ansvar för att driva arkitektkontorets hållbarhetsarbete framåt, i Stockholm, Göteborg och på det nyligen etablerade kontoret i Malmö. Bland annat genom att se till att hållbarhet tar än tydligare plats i affärsplan och strategier, men framför allt genom konkreta åtgärder som skapar förutsättningar för projekt med positiva klimatavtryck.
– Att bygga vårt samhälle får aldrig ske på bekostnad av människor eller vår planet. Det är inte ett alternativ att fortsätta som vi alltid gjort, utan vi måste alla bidra utifrån vår bästa förmåga i omställningen från en linjär till en cirkulär byggbransch, säger Anna-Karin Nilsson.

Beslutet att tillsätta en hållbarhetsstrateg är en fortsättning på Semrén & Månssons pågående arbete med att ställa om mot en hållbar framtid. I vintras skrev kontoret under Färdplan för fossilfri konkurrenskraft i bygg- och anläggningssektorn, och är nu en av initiativtagarna till klimatuppropet Architects declare som lanseras av Sveriges Arkitekter. Genom att bygga i egen regi har Semrén & Månsson också länge utforskat hur gedigna material betalar sig i ett långsiktigt perspektiv, liksom hur digitala verktyg kan användas för en optimerad process.
– Studier visar att bygg- och fastighetsbranschen skulle kunna halvera sina utsläpp till år 2030 med befintlig teknik. Vi vill utmana oss själva och branschen att använda den kunskap som redan finns samtidigt som vi driver utvecklingen framåt. Därför tillsätter vi en hållbarhetsstrateg med ökat fokus på frågorna samt är med och initierar Architects Declare, säger Ulrika Liss-Daniels, vd för Semrén & Månsson Group.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige