Image
Erik Bragg.
Erik Bragg. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall värvar från Skanska

Bolag Sehlhall Fastigheter anställer Erik Bragg som ansvarig för kompetensområdet skolfastigheter. Han kommer senast från rollen som affärsutvecklingschef Skolor på Skanska. Han har också arbetat som affärsutvecklingschef på Pysslingen/Academedia.
Publicerad den 1 December 2020

Enligt SCB förväntas åldergruppen 6-16 öka med 20 procent fram till och med 2025. Finansdepartementet bedömer att Sverige behöver ytterligare två tusen för- och grundskolor till 2026. Nya kunskaper inom pedagogik, arbetsmiljö och hållbarhet innebär dessutom att landets äldre bestånd av sådana fastigheter behöver revitaliseras och i flera fall ersättas.
– Vi arbetar intensivt med att uppgradera Sveriges för- och grundskolor, den första länken i den sociala infrastrukturen. Det finns många sätt att förbättra och utveckla våra barns dagliga miljö. Erik Bragg är ledande på området, och jag är glad och stolt över att få välkomna honom till vårt team, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef, Sehlhall Fastigheter.
– Sehlhall är stora nog att ha erfarenhet och genomförandekraft, samtidigt som de har den mindre organisationens effektivitet och närhet till kunden. Det är viktigt för mig i mitt framtida samarbete kring skolfrågor med kommuner, friskolor, forskare och organisationer. Det handlar i slutändan om att skapa största möjliga samhällsnytta utifrån begränsade resurser, säger Erik Bragg, tillträdande ansvarig för Sehlhall skolfastigheter.

Erik Bragg börjar sin roll på Sehlhall Fastigheter den 11:e januari, 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige