Segerberggruppen rekryterar hållbarhetschef och HR-chef

Johanna Jansson, Tomas Segerberg, Anders Gagnerud . Bild: Lars Hallström / Segerberggruppen
Johanna Jansson, Tomas Segerberg, Anders Gagnerud .

Publicerad den 27 Juni 2019

Skicka till e-post

Bolag Med två nya chefsrekryteringar inom hållbarhet och HR gör Segerberggruppen en satsning inom koncernens hållbarhetsarbete. Båda nytillskotten kommer att ta aktiv del i det operativa arbetet i koncernens bolag och i den strategiska utvecklingen av Segerberggruppen.

I rollen som Hållbarhetschef har koncernen rekryterat Johanna Jansson som tillträder den 8 juli. I februari i år rekryterades Anders Gagnerud i rollen som HR-chef.
– Hållbarhetsfrågorna står i centrum av hela samhällsbygget, och naturligtvis även av Segerberggruppens strategiska verksamhet. Våra medarbetare är den viktigaste resursen vi har för att driva verksamheten i rätt riktning. Vi ser därför rekryteringarna av dessa nyckelpositioner som ett stort steg i utvecklingen av vår hållbarhetsstrategi och i alla våra samarbeten. Därför är vi glada över att hälsa Johanna och Anders välkomna till Segerberggruppen som viktiga medarbetare i den fortsatta utvecklingen av koncernens framtidsbygge, säger Tomas Segerberg, koncernchef.

Johanna Jansson kommer närmast från BTH Bygg där hon var KMA-chef med ansvar för bolagets hållbarhetsarbete och hon har tidigare arbetat på Skanska. Johanna är även ordförande i BF9K- utskottet, Stockholms Byggmästareförenings KMA-certifieringssystem. Johanna är född och uppvuxen i Sundsvall och har även nära band till Italien där hon bott och studerat under flera år.

– Att tillsammans med bolagen inom Segerberggruppen få vara med och utveckla arbetet med hållbarhet inom koncernen, ser jag som en spännande utmaning! Det är ett viktigt uppdrag, där jag ser en avgörande uppgift i att visa på möjligheterna istället för hinder, något som kräver dialog och samverkan. Att man inom koncernen tagit det här steget, ser jag både som ett ställningstagande och ett ansvarstagande. Jag ser med stor nyfikenhet fram emot att lära känna bolagen inom Segerberggruppen, deras unika möjligheter, utmaningar och inte minst alla medarbetare, säger Johanna Jansson.

Anders Gagnerud lämnade närmast tjänsten som HR-strateg i Huddinge kommun. Han har tidigare arbetat som chef inom Försäkringskassan och som personalstrateg på Tyresö Kommun. Ursprungligen är Anders från Dalarna, men har bott i Stockholmsområdet de senaste 18 åren.

– Det känns roligt och inspirerande att få arbeta tillsammans med Segerberggruppen för att skapa trygga rum både för bolagens kunder och samarbetspartners såväl som för alla medarbetare inom de olika bolagen. Segerberggruppen har en stark historia av att arbeta långsiktigt och hållbart och det känns hedrande att få bli en del av företaget, säger Anders Gagnerud, HR-chef, Segerberggruppen.


- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Byggmästarens nya vd om uppdraget: "Inte så bråttom att investera"

Karriär Stefan Dahlbo tar över Fabege och ersätts på vd-posten hos Byggmästare Anders J Ahlström av Tomas Bergström. Vad innebär vd-skiftet för bolaget? Tomas Bergström berättar här om hur han ser på investeringsläget och bolagets stora kassa. Hur intressant kommer fastighetssektorn att vara framöver?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
Diös bygger en ny anläggning åt Lambertsson i Umeå.

Diös bygger 10 000 kvadratmeter åt LambertssonUnderhållsvolymen växer stabilt, enligt Navet Analytics.

Navet: Underhållsvolymen växer stabilt+ Plus
David Mindus.

Därför satsar Sagax på ny marknadWework-grundaren Adam Neumann säljer stort inför noteringen, men är fortsatt bolagets största ägare.

Wework-grundaren säljer inför noteringKarlstad har Sveriges bästa kollektivtrafik – om invånarna själva får bedöma.

Här är städerna med bäst och sämst kollektivtrafikPreservia Hyresfastigheters vd Topias Riuttamäki och ordförande David Dahlgren.

Preservia: Obligationsinnehavare blir storägarePlaça de Catalunya i Barcelona.

Sagax premiärköper i Madrid och Barcelona+ Plus
Ernst Fontells plats i anslutning till Evenemangsstråket i Göteborg.

De får förvandla parkeringsplats till bostäder och kontor i centrala GöteborgFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Mikael Nicander.

Stendörren ökade hyresintäkterna med 19 procentMalmö.

Malmö utsett till Sveriges bästa arkitekturkommun+ Plus
Joachim Hallengren.

"Svenska bostadsmarknaden visar tecken på stabilisering"Jesper Göransson, vd för Peab.

Peab: Ökad omsättning och förbättrat rörelseresultatNordic Light Trio.

Skanska säljer kontorsbyggnad i BudapestSvein Erik Lilleland.

Hembla ökar hyresintäkter och förvaltningsresultatTomas Carlsson, vd för NCC.

Minskat resultat för NCC+ Plus
Karlatornet.

Därför vill Serneke sälja KarlatornetJesper Göransson, vd för Peab.

Peab bygger kontorshus i SkellefteåKestutis Sasnauskas, vd för Eastnine.

Eastnine ökar förvaltningsresultatet med 175 procentSkanska: Majoritet vill bo i miljövänliga bostäder – värderas dock olika i landetOla Serneke.

Serneke: Kvartal präglat av stark orderingång
Se fler nyheter