Image

SEB Trygg Liv säljer kontorsfastighet på Gärdet

Transaktioner Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv har sålt kontorsfastigheten Tegeludden 14 på Gärdet i Stockholm. Köpare är Djurgårdsstadens Fastigheter Holding, Djurgårdsstadens Fastigheter, ett dotterbolag till Estancia Fastigheter. Fastigheten omfattar 8 053 kvadratmeter huvudsakligen kontor.
Publicerad den 27 April 2012

På fastigheten Tegeludden 14 fanns tidigare två byggnader varav den ena avstyckades och såldes till Aros bostad under förra året. Den byggnaden planeras nu att konverteras till bostäder. Nu har den andra byggnaden sålts till Djurgårdsstadens Fastigheter som är en stor fastighetsägare i området. Tegeludden 14 omfattar totalt 8 053 kvadratmeter varav 6 771 kvadratmeter är kontor och 1 282 kvadratmeter är lager.
- Tyngdpunkten i vår Stockholmsportfölj ligger i CBD. I och med försäljningen koncentrerar vi beståndet ytterligare, vi är mycket nöjda med att nu ha genomfört affären, säger Tomas Krywult, Head of Real Estate på SEB Investment Management.

- För oss är det ett strategiskt förvärv. Vi förvärvade nyligen grannfastigheten och i och med detta förvärv ökar våra möjligheter i kvarteret. Djurgårdsstadens Fastigheter äger nu cirka 80 000 kvadratmeter i området, säger Jan-Åke Glommen, vd på Djurgårdsstadens Fastigheter.

Parterna har kommit överens om att inte kommunicera köpeskillingen.

Savills var rådgivare till Livbolaget i försäljningsprocessen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY