Image

SEB:s nya fond Domestica utser förvaltare

Bolag Riksbyggen har fått i uppdrag att förvalta fastigheterna i SEB:s nya fastighetsfond, Domestica Bostäder som investerar i bostadsfastigheter i svenska tillväxtorter. Domestica har som mål att omfatta bostadsfastigheter till ett värde av 1,6 miljarder kronor.
Publicerad den 19 December 2012
Ulrica Björnör. Bild: Denny Lorentzen. Bild: Denny Lorentzen
Ulrica Björnör. Bild: Denny Lorentzen.

Uppdraget omfattar totalförvaltning av fondens fastigheter. Avtalet löper på åtta år med option på ytterligare två år och kommer successivt att utökas varefter ytterligare fastigheter förvärvas. Portföljen kommer att innefatta fastigheter i hela Sverige med tyngdpunkt på södra Sverige.
- Vi är mycket glada och stolta över att SEB och Domestica valt oss till sin samarbetspartner. Tillsammans med Domestica kommer vi kontinuerligt att utveckla och fördjupa vårt samarbete och på så sätt skapa mervärden för båda parter, säger Ulrica Björnör, regionchef i Riksbyggen.
- Att Riksbyggen går in som totalleverantör i detta asset management-uppdrag är fantastiskt spännande och i linje med vår ambition om utveckling, säger Carl-Johan Hansson chef för affärsområdet Fastighetsförvaltning i Riksbyggen.
- Riksbyggen är med sin långa erfarenhet inom bostadsförvaltning och rikstäckande organisation en garant för en hållbar och långsiktig utveckling av fastighetsbeståndet, säger Aneli Cilic på SEB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige