Image

SEB premiärköper i ny fond

Transaktioner Domestica tillträder som ny ägare av bostadsfastigheten Väduren 9 i Lund. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 125 miljoner kronor och säljare är Leif H Persson Holding AB.
Publicerad den 18 December 2012
Annons
Image
Väduren 9. Bild: Skånesund. Bild: Skånesund
Väduren 9. Bild: Skånesund.

– Det är glädjande att Domestica har genomfört ett första förvärv och fastigheten passar väl in med vår långsiktiga investeringsstrategi. Väduren är en välskött fastighet, med bra hyresgäster och ligger i ett attraktivt läge i Lund. Vi analyserar för närvarande flertalet investeringsmöjligheter, säger Aneli Cilic, portföljförvaltare på Domestica.

Fastigheten är belägen i Planetstaden i Lund, cirka 850 meter öster om Mårtenstorget. Den har en total uthyrningsbar area om cirka 5 520 kvadratmeter och består av 61 lägenheter samt sex kommersiella lokaler.

Fastigheten har uppförts i två etapper, där en del uppfördes 2005 och resterande del uppfördes hösten 2011.

Genom fastighetsfonden Domestica erbjuds institutionella investerare en möjlighet att investera i företrädesvis bostadsfastigheter med bra lägen i tillväxtorter. Domestica Bostäder administreras och förvaltas av SEB.
Advokatfirman Lindahl biträdde Leif H Persson Holding AB i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige