Image
Batteriet.
Batteriet. Bild: Scius

Scius lanserar Batteriet – 34 000 kvadratmeter kontor

Bygg/Arkitektur Scius och Blackstone genomför projekt på Södermalm.
Publicerad den 23 Augusti 2021

Scius förvärvade tillsammans med Blackstone fastigheten Skjutsgossen 12 på Södermalm, Stockholm, i april 2019. Fastigheten är idag en traditionell kontorsbyggnad om cirka 34 000 kvadratmeter belägen bredvid Mariatorgets tunnelbaneuppgång.

Efter omfattande planering initieras nu ett genomgripande projekt för att modernisera fastigheten till att passa hyresgäster som söker mer än bara vanliga kontor att komma tillbaka till efter senaste tidens arbete hemma. För tillfället finns cirka 7 000 kvadratmeter kontor att hyra.
Arbeten på plats har startats och i Q2 2022 står första lokalerna klara.

– Vi har länge sett fram emot att kunna lansera projekt Batteriet då produkten blir unik i sitt koncept och utförande för att kunna möta efterfrågan från de hyresgäster som särskilt vill sitta på Södermalm samt det kontorshyresgäster i allmänhet önskar nu när det är dags att komma tillbaka till kontoren. Vi har sedan starten haft ett fokus på att utöver övrig service kunna erbjuda flera olika mötesplatser och sociala sammanhang för husets hyresgäster utanför deras egna kontorsförhyrningar, såväl inne som ute, där innergården blir ett spektakulärt inslag i mitten av kvarteret, säger Mikael Freudmann på Scius, ansvarig för projektet.

Batteriet är strategiskt beläget på Södermalm med direkt närhet till alla typer av kommunikation. Hyresgäster i Batteriet kommer ha tillgång till bland annat. innergården med dess funktioner, bemannad reception, gym, konferens, cykelgarage, parkering, restaurang samt en takbar för möten eller after work. Fastigheten är Breeamcertifierad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige