Image
Thomas Träger.
Thomas Träger. Bild: Schneider Electric

Schneiders svenska vd får utökat ansvar

Karriär Efter två år som vd för Schneider Electric Sverige tillträder Thomas Träger som President Northern Europe Zone. Han kommer i sin nya roll bland annat att fokusera på att accelerera bolagets digitala transformation.
Publicerad den 15 April 2019

Thomas Träger började sin karriär inom Schneider Electric-koncernen för 30 år sedan och har gedigen erfarenhet från olika länder och befattningar. Sedan 2008 har han innehaft flera roller i Norden och Baltikum, såsom Vice President Finans, affärsutvecklare och vd för Schneider Electric Danmark. 2017 tillträdde Thomas sin nuvarande roll som vd för Schneider Electric Sverige.

I sin nya roll som President Northern Europe Zone kommer Thomas att fortsätta fokusera på lönsam tillväxt i zonen och att driva på den digitala transformationen.

– Jag är stolt över det medarbetarengagemang som vi lyckats bygga upp med en kundcentrerad kultur. Med det fortsatta förtroendet och i den nya rollen som President Northern Europe Zone ser jag fram emot att fortsätta fokusera på att accelerera den digitala transformationen som hjälper våra kunder och partners att skapa tillväxt i hela värdekedjan, säger han.

Thomas kommer initialt att fortsätta som vd för Schneider Electric Sverige parallelt med att han tillträder sin nya roll den första maj. Verksamheten i Sverige kommer att fortsätta i enlighet med rådande affärsplan, mål och prioriteringar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige