Image
Solna strand.
Solna strand. Bild: Vasakronan

SCB hyr stort i Solna strand

Uthyrning SCB lämnar Garnisonen och flyttar till 7 200 kvadratmeter i Solna strand. Man blir därmed kvar som hyresgäst hos Vasakronan.
Publicerad den 23 Januari 2019

Projekt Strand är uppdelat i två etapper och omfattar totalt 26 000 kvadratmeter fördelat på sex plan i tre huskroppar.
Etapp ett, som omfattar totalt 4 400 kvadratmeter, är färdigställd och fullt uthyrd till bland annat Cowi som tillträdde hösten 2017. I november 2018 blev det klart att även Universitets- och högskolerådet, UHR, flyttar till området. Uthyrningen till UHR blev startskottet för etapp två.
Med förhyrningen till SCB färdigställer Vasakronan även hus B och C och fullföljer därmed projekt Strand som står klart i sin helhet tredje kvartalet 2020.

Målet är att modernisera och skapa en ny struktur och nya samband mellan de tre befintliga byggnaderna. Samtidigt öppnas en ny siktlinje upp och gemensamma ytor skapas hela vägen ner till strandkanten.
– SCB har varit vår hyresgäst i befintliga lokaler i Garnisonen sedan tidigt 70-tal. Med flytten till Strand får de mer ändamålsenliga och sammanhållna lokaler i ett sjönära läge med väldigt goda kommunikationer oavsett om man väljer cykel, båt, tunnelbana, pendeltåg eller tvärbana, säger Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm.

Uthyrningen till SCB ger Strand en uthyrningsgrad om 57 procent i de två byggnader som etapp två avser och SCB flyttar in sommaren 2020.

Cushman & Wakefield var hyresgästrådgivare till SCB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige