Image
Ilija Batljan och SBB spanar ständigt efter nya förvärv.
Ilija Batljan och SBB spanar ständigt efter nya förvärv. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB riskerar att få sänkt kreditbetyg

Bolag Skälet är osäkerhet kring misstankarna avseende bolagets vd och farhågorna att detta leder till sämre genomförandekraft avseende planerade försäljningar och att dessa tar längre tid än väntat.
Publicerad den 9 Maj 2020

Kreditvärderingsinstitutet S&P Global meddelar att de placerar Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) på Credit Watch Negative med anledning av osäkerhet kring misstankarna avseende bolagets vd och farhågorna att detta leder till sämre genomförandekraft avseende planerade försäljningar och att dessa tar längre tid än S&P förväntat sig.

S&P betonar att SBB enligt deras förståelse: "strävar efter att ha en välfungerande bolagsstyrning på plats och att styrelsen fungerar effektivt, med fem oberoende ledamöter (från både ledning och aktieägare) av totalt sju. I det här skedet förutser vi inte någon väsentlig verksamhetsstörning på kort sikt med tanke på den underliggande verksamhetens motståndskraftiga karaktär".

S&P påpekar att en negativ ratingåtgärd kan vidtas om de bedömer att skuld/(skuld-plus-eget kapital) skulle förbli över 60 procent under en längre period. För en ratinghöjning till BBB Flat krävs att bolaget uppnår justerad skuld/(justerad skuld +justerad equity) under 55 procent under perioden 12-18 månader som tidigare kommunicerats av S&P.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige