Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB och Savana investerar 800 miljoner i Brandbergen

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden och Savana bygger 409 lägenheter i Brandbergen, söder om Stockholm
Publicerad den 24 September 2020

SBB och Savana inleder ett samarbete kring nyproduktion av bostäder i Brandbergen centrum i Haninge kommun. Totalt omfattar projektet 409 lägenheter med en total investering om cirka 800 miljoner kronor. SBB räknar med en "yield on cost" på 4,5 procent. Savana garanterar byggkostnaden.

Därutöver kommer Savana att jobba med försäljning av 137 lägenheter som bostadsrätter. Bostadsrätterna bedöms generera en vinst på omkring 50 miljoner kronor för vardera part. SBB kommer att vara långsiktig ägare av 272 hyresrätter. Hyresrätterna tillträds vid färdigställande vilket bedöms ske under första kvartalet 2022 samt fjärde kvartalet 2022.
– Vi fortsätter att stärka vår position i Stockholmsregionen och i Haninge kommun där vi utöver denna nybyggnation räknar med att snart ta ett första spadtag i Jordbro och Västerhaninge, säger Krister Karlsson, vice vd på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Tango har varit Savanas rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige