Image
Ilija Batljan och Lennart Schuss.
Ilija Batljan och Lennart Schuss. Bild: SBB Norden

SBB köper ytterligare 791 548 aktier i Offentliga Hus

Bolag Ilija Batljan och Co ökar i Offentliga Hus – och upplyser om nya villkor kopplat till bud.
Publicerad den 3 Mars 2021

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB offentliggjorde den 18 december 2020 ett förvärv motsvarande 54,3 procent av samtliga aktier och röster i Offentliga Hus i Norden AB. Den 23 december 2020 offentliggjorde SBB att de fullföljt förvärv av 44,2 procent av samtliga aktier och röster i Offentliga Hus, varvid fullföljandet av resterande del av de förvärvade aktierna, 25 852 986 aktier i Offentliga Hus, som förvärvats från Nordact AB, motsvarande 10,1 procent av aktierna och rösterna, var villkorat av godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter.

Den 17 februari 2021 offentliggjorde SBB att man erhållit godkännande från Konkurrensverket och den 1 mars 2021 offentliggjorde SBB att de fullföljt förvärvet och tillträtt resterande del av de förvärvade aktierna. Vidare innebar fullföljandet den 23 december 2020 en skyldighet för SBB att lämna ett offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i Offentliga Hus. Den 20 januari 2021 offentliggjorde SBB ett offentligt budpliktserbjudande till aktieägarna i Offentliga Hus.

SBB har förvärvat 791 548 aktier i Offentliga Hus på Nasdaq First North Premier Growth Market, motsvarande cirka 0,31 procent av det totala antalet aktier och röster i Offentliga Hus, till ett pris uppgående till 15,41 kronor per aktie och justerar med anledning av detta kontantvederlagsalternativet i Erbjudandet i motsvarande mån till 15,41 kronor per aktie.

I övrigt gäller de villkor som framgick i budpressmeddelandet som offentliggjordes den 20 januari 2021.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige