Image

SBB köper samhällsfastighet i Borlänge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, köper samhällsfastigheten Bordet 1 med 4 500 kvadratmeter uthyrbar yta. I fastigheten bedrivs utbildningsverksamhet med Adventum och Kunskapsskolan som hyresgäster.
Publicerad den 6 Oktober 2016
SBB köper i Borlänge. Bild: SBB.
SBB köper i Borlänge.

Borlänge är Sveriges 25:e största tätort. Borlänge, som ligger vid Dalälven, är Dalarnas största tätort och en viktig industri- och handelsort. I Borlänge finns delar av Högskolan Dalarna med inriktning på teknisk, administrativ, ekonomisk och social utbildning.

Här ligger bland annat Framtidsmuseet som innehåller planetarium och naturvetenskaplig experimentverkstad. Den största arbetsgivaren i Borlänge är Borlänge kommun med cirka 4000 anställda. Andra viktiga arbetsgivare i Borlänge är bland annat SSAB Tunnplåt, Stora Kvarnsveden AB, Trafikverket, Landstinget och Högskolan Dalarna.

– Vi är glada över att ha fått möjligheten att etablera oss i Borlänge som vi tror mycket starkt på och vi ser fram emot att långsiktigt bidra till Borlänges fortsatta tillväxt, säger Ilija Batljan, vd på SBB.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige