Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB köper fastighetsportfölj av Humana

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden fortsätter att växa inom samhällsfastigheter genom ett förvärv från Humana som kvarstår som hyresgäst i de förvärvade fastigheterna. Portföljen innehåller äldreboenden och gruppboenden med en genomsnittlig hyreslängd om 14,2 år.
Publicerad den 12 Juli 2019

Förvärvet omfattar 30 fastigheter i Finland, fem i Sverige samt två i Norge med en total uthyrningsbar yta om 22 428 kvadratmeter. Huvuddelen av portföljen är lokaliserade i södra delen av Finland kring Helsingfors och Jyväskylä. Fastigheterna i Norge ligger i Oslo.

Överenskommet fastighetsvärde för portföljen uppgår till 468 miljoner kronor, med en hyresintäkt om 32 miljoner.

Tillträdet sker per den 11 juli 2019 med undantag för fem fastigheter som är under uppförande och tillträds efter avslutat projekt vilket bedöms ske under 2020.


– SBB visar igen att vi är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Därför är vi glada att vi fått möjlighet att förvärva en välskött nordisk portfölj med långa hyresavtal och ser framemot ett utökat samarbete med Humana, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

– Affären innebär att vi stärker vår kassa och säkerställer att vi kan fortsätta investera i vår kärnverksamhet, högkvalitativa omsorgstjänster, säger Ulf Bonnevier, vice vd och CFO på Humana.

Bernström & Partners har varit säljarens rådgivare i transaktionen. SBB har företrätts av Wistrand, HPP och Selmer.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige